Type what you are searching for:

YOUR CART

No products in the cart.

Könnyed tápióka puding

2023.05.06.
No Comments

Hozzávalók:

  • 10 dkg tápiókagyöngy (apró szemű)
  • 7 dl növényi tej (mandula vagy szója)
  • vaníliás cukor, fűszerek ízlés szerint
  • cukor vagy édesítőszer ízlés szerint
  • díszítéshez gyümölcs, gyümölcspüré vagy lekvár

Elkészítés: A kimért tápiókagyöngyre öntsünk annyi meleg vizet, amennyi ellepi. Hagyjuk ázni kb. 10 percig. Ne ijedjünk meg, valószínűleg az összes vizet fel fogja szívni. Eközben a növényi tejet kezdjük el melegíteni egy lábosban. Amikor már majdnem felforrt, adjuk hozzá a beáztatott tápiókagyöngyöt, keverjük meg. Közepes lángon, fedő nélkül főzzük addig, amíg a tápiókagyöngyök teljesen áttetszővé válnak. Ekkor adjuk hozzá a cukrot vagy édesítőszert. Fontos, hogy az édesítés csak a végén történjen meg, mert ez befolyálsja a puding besűrűsödését! Ízlés szerint ízesíthetjuk még őrőlt kardamommal, fahéjjal is. Egész gyümölcsöket is keverhetünk bele, vagy akár gyümölcspürét is. Merjük kis tálkákba és hagyjuk kihűlni.
A tetejét díszíthetjük gyümölcszselével, lekvárral, kakaóval. Tetszés szerint variálható egyszerű és könnyű édesség.

Share:

Leave a Comment

X